Friday, 25 October 2013

Vitamin Untuk Antioksidan (ACE)

DISCLAIMER

"Produk- produk Shaklee tidak bertujuan merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah pengalaman peribadi individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza"



VITAMIN UNTUK ANTIOKSIDAN ( ACE )


Apakah sebenarnya antioksidan dan apa kaitannya dengan radikal bebas?



Antioksidan merupakan nutrisi yang terkandung didalam makanan yang dapat mencegah atau memperlambat kerosakan oksidatif pada tubuh kita. Ketika sel tubuh menggunakan oksigen, secara semulajadi  sel-sel tersebut menghasilkan radikal bebas yang dapat menyebabkan kerosakan yang akhirnya mendorong berlakunya kanser.



 Apa kelebihan dari Antioksidan? 




Antioksidan adalah nutrisi semulajadi yang terdapat dalam buah-buahan dan sayuran tertentu, dan telah terbukti dapat melindungi sel-sel manusia dari kerosakan oksidatif dan memberikan banyak kebaikan kepada kita seperti:


•    Menguatkan ketahanan tubuh agar tahan terhadap flu, virus, dan infeksi.

•    Mengurangkan kejadian semua jenis kanser.

•    Mencegah terjadinya glaukoma

•    Mengurangkan risiko terhadap oksidasi kolestrol dan penyakit jantung.

•    Anti-penuaan dari sel dan keseluruhan tubuh. 



Dari mana anda boleh dapatkan Antioksidan? 



•    Vitamin A : Vitamin yang larut dalam lemak ini diperlukan dalam pembentukan tulang, pencernaan, dan kesihatan mata. selain itu, ia juga dapat membantu dalam sistem ketahanan tubuh dan kulit. Makanan yang kaya  vitamin A ialah hati, aprikot, mangga, jambu batu, betik, susu, yogurt, dan kuning telur.

•    Vitamin C : vitamin merupakan pembersih radikal bebas yang berada di dalam suatu lingkungan yang berair, seperti didalam sel. Vitamin C bekerja secara rapat dengan vitamin E untuk menghilangkan radikal bebas. Vitamin C banyak ditemui di dalam limau, strawberry, tomato, paprika hijau, brokoli, dan sayuran berdaun hijau.



•    Vitamin E : Vitamin yang juga larut dalam lemak ini memelihara membran sel (yang sebagian besar terdiri dari asam lemak) dari kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Fungsi lain dari vitamin E adalah melindungi lemak di dalam LDL (kolestrol  jahat) dari proses oksidasi. Kacang, biji-bijian, sayuran berdaun hijau, minyak sayur, merupakan makanan yang kaya akan vitamin E.


berbanding suatu masa dahulu, kini kita perlukan lebih perlindungan antioksidan. pencemaran, pendedahan kepada cahaya matahari, tekanan dan gaya hidup tidak sihat menghasilkan radikal bebas yang boleh merosakkan sel dan DNA dalam tubuh. antioksidan dapat melindungi sel akibat daripada radikal bebas ini.

Di Shaklee, kami menawarkan suplemen / vitamin antioksidan yang kuat untuk melawan radikal bebas dan meningkatkan perlindungan badan. selain itu, ia membantu menguatkan sistem imun, menjadikan kita lebih awet muda dan meningkatkan tahap kesihatan.






Hubungi :

Hawa
0134076351


No comments:

Post a Comment